Gøsselforeningen

Hitleg

Julie Bjerrum Fischer

Hitleg er et indslag i Gøsselbrevet, hvor én fra foreningen beskriver en leg, som hitter hos dem.

Hvem?

Julie Bjerrum Fischer. Uddannet fra Gøsselskolen i 2014. Underviser i baby- og børnerytmik på Familieskolen og hos Rytmik for Børn.

Hvad hedder hitlegen?

Høj som et hus

Hvilken aldersgruppe leger du den med?

Fra ca. to et halvt år og op.

Hvornår leger I den?

Vi leger den ofte lige efter vi har siddet i rundkredsen og sunget goddag til alle børnene, før de bliver “sluppet løs” til løbe-/hoppe-/gang-i-den-lege på gulvet. Den får os op at stå, får kroppen i gang og giver en masse grin og fællesskab. Jeg oplever at det for mange børn er rart med lidt klarere struktureret leg, når de lige er kommet og skal ryste genertheden af sig.

Når børnene kender legen godt (og kan lide den!), kan den også bruges til at skabe samling på gruppen undervejs i et rytmikforløb, hvis der er blevet lidt spredt fægtning. Så råber jeg bare kommandoerne ud i lokalet og så kommer der flere og flere med efterhånden.

Hvordan foregår den?

Alle står op i en rundkreds. Jeg siger:

Høj som et hus! (Vi stiller os op på tæer med armene over hovedet) Lille som en mus! (Vi kryber sammen som små mus på gulvet) Bred som en vej! (Vi bliver brede - står med stor afstand mellem fødderne og armene ud til siden) Smal som en streg! (Arme og ben ind til kroppen, sug kinderne ind) Rund som en bold! (Ned på hug og forme armene så vi bliver en lille rund bold - nogle gange foreslår jeg, at det er en hoppebold - så hopper vi lidt op og ned, det er sjovt og udfordrende og ser ret skægt ud!) Farlig som en trold! (Vi bliver til drabelige trolde, der siger drabelige troldelyde) Og flad som en pandekage! (Vi lægger os ned på maven og trommer med hænderne i gulvet).

Det er grundformen. Det er rigtig sjovt at lege med at sætte tempoet op og ned, særligt lynlynlynversionen, hvor man knap når ud i den ene positur, før man skal videre til den næste, giver altid masser af grin. Superslow er også sjov og meget udfordrende for mange børn. Nogen gange byder børnene også ind med kommandoer - i mandags var vi f.eks. flade som en fodbold..