Gøsselforeningen

Hitleg

2016-02-12 00:00:00 UTC Marco

Regnvejr med bordtennisbolde Idé af Marco Martiri

En af de lege, der virkelig rykker i vuggestuen, og som får smilet og energien frem i ungerne, er når vi leger regnvejr med mine bordtennisbolde.

Jeg har en kurv fyldt med 60-70 bordtennisbolde. Vi leger at kurven er en sky. Jeg holder skyen og den flyver hen over hovederne på ungerne. Samtidig ryster jeg kurven let, så den giver en rumlende lyd.

Mens skyen flyver over børnenes hoveder synger jeg første vers af ”Lille sky gik morgentur”. Dernæst flyver skyen op, og den flyver ned og op igen. Den rystende bevægelse af kurven og lyden af boldene skaber spænding. Pludselig begynder det at regne. Boldene drysses/hældes ud af ”skyen” og ned på gulvet eller ned i hovedet på ungerne. Regndråberne rammer gulvet og begynder at hoppe og trille til alle sider, og lyden af de mange bolde lyder næsten som regnvejr.

De mange bolde, der bliver hældt ned på gulvet og lyden af dem gør ungerne helt ekstatiske så de griner og tripper. Det er virkelig en fryd at se dem sådan!

Næste fase er, at ungerne skal samle regndråberne sammen og lægge dem op i skyen igen. Her er der noget for alle. Nogle kan kun holde om én bold mens andre kravler rundt og henter boldene under bordet eller sofaen og kan bære tre-fire bolde ad gangen. Her kommer selv de børn på banen, som er svære at få med til andre ting.

Når regndråberne er blevet lagt op i skyen, starter vi forfra:

  • Lille sky gik morgentur
  • Skyen flyver op, den flyver ned. Den flyver til siden, den flyver højt eller lavt (mens kurven rystes og laver lyd).
  • Det regner
  • Regndråberne samles og lægges op i skyen igen. Jeg plejer at gentage legen 2-4 gange.

Det er selvfølgelig bedst, når det regner over et hårdt gulv, da det også er lyden, der tænder ungerne. Bordtennisboldene har jeg købt på nettet. En hel kasse med 100 bolde for omkring 200 kr.

God fornøjelse! Marco

www.marcomusik.dk